ZIMNÍ PLAVBA 2013 Zápis od Biggi

01.02.2013 17:06

 

25-27.ledna 2013 Zimní plavba

 

Sraz byl v 17:00. Všichni jsme se sešli v klubovně. Kapitán nám dal instrukce. Rozdělili jsme se do dvou skupin. S každou skupinou šel jeden z komodorů. Jo, a ještě šla s náma nová holka Áďa. Dostali jsme pár pokynů a mohlo se začít.

Prvně jsme měli 20 minut na to, abychom došli na Veselou. Autobus nám jel směrem na zastávku v Tyře. Řidič byl trochu mrzutý, ale nám to radost nezkazilo. Já, Sumec, Domča, Tomy a Kikiján jsme hráli hry na mobilu. Co víc dodat, byla to skvělá jízda. Konečně jsme dorazili na zastávku v Tyře. Tam jsme se rozdělili.

Naše skupina se prvně musela dostat k Walmarku. Byla veliká legrace. Střelka s Áďou pořád padaly do sněhu. Hodně to klouzalo, ale my jsme šli dál. Raz začas jsme si dávali přestávky na svačinu. Už jsme byli hodně unaveni. Jedna paní nám ukázala cestu k chatě. Byla to velice náročná cesta. Všichni vyčerpaní jsme se vyplazili do chaty.

Už tam na nás všichni čekali s druhou skupinou. Všichni jsme se vybalili a šli jsme na večeři. Večeře byla výborná. Kapitán nám u večeře řekl pár instrukcí ohledně chování v chatě a odvedl nás holky na růžové záchody a vysvětlil nám, jak se používají... (totéž pak vysvětlil klukům na modrých záchodech:-). U večeře nám Kapitán ukázal novou oddílovou měnu - Vopáky. Po večeři jsme si vyslechli slovo od Hrona. Během programu jsme zpívali chvály a po chválách jsme šli spát

 

Sobota

Ráno začalo tak, že Kapitán přišel za náma a zvonil na velký modrý zvon.

Všichni jsme se vyhrabali z postele a šli na snídani. Na stole nás čekaly stoly plné chlebů s teplým čajem. To jsme si pochutnali. Oblékli jsme se do bund a šli ven. Mezitím se v chatě nafukovaly pálavy. Jak to komodoři nafoukali, tak Kapitán s Hartem vyzkoušeli první jízdu. Během jejich jízdy jsme sáňkovali a vyblbovali se. Já, Kikiján a Tomy jsme jeli jízdu v lodi. Byla to dobrodružná jízda. Jak jsme jeli, tak jsme skončili v křaku. Když už jsem byla unavená, tak jsem šla do chaty a lenošila.

Pak došli ostaní. Jelikož se dlouho nevařil oběd, tak jsme měli odpolední klid teď. Já a pár dalších Plaváčků jsme měli školení na orientaci v mapě. Konečně jsme měli očekávaný oběd. Ten byl ale dobrý. Po obědě jsme měli znova odpolední klid, ve kterém jsme si po družinách měli připravovat večerní program. Naše skupina Kotvy dělala scénku o vzkříšení Ježíše Krista. Taky jsme měli náročnou hru na Ledního medvěda. Hra spočívala v tom, že každá družina následovala vedoucího, abych upřesnila, vytvářela cestičky ve sněhu. Na konci toho bludiště byla vlajka družiny, ale byl tu jeden háček, protože my jsme nevěděli od jaké družiny je to vlajka. Abych to zkrátila, my jsme se museli dostat k naší vlajce, aniž by nás chytl medvěd. Naše skupina to vyhrála. Následovala svačina a cvičení na program. Pár Plaváčků psalo test na mapové značky. Naštěstí jsme tuhle část dali všichni. Konečně byl čas na náš program a po programu byla večeře. Ta se jim povedla. Pozdě večer jsme měli Pampino překvapení. To bylo lahodné. Ulehli jsme s polnými břichy do hajan

 

Neděle

Ráno jsme se probudili do pěkného rána. Jako obvykle Kapitán zazvonil velkým, modrým zvonem. Všichni jsme vyhrabali z postele a šli jsme na snídani. Na stole nás čekala výborná snídaně. U té nám dal Kapitán s admiralitou instrukce. Dopoledne jsme měli schromáždění. Někteři byli venku. Po obědě jsme měli celkové vyhodnocení. Naše družina byla poslední, ale to vůbec nevadí. Vyplácely se Vopáky. Odpoledne jsme se vydali na cestu domů :-)

 

Zapsala: BIGGI