Tábor Royal Rangers, Sloup 2010 - Jako za dnů Noeho

31.08.2010 17:05

 

Tábor Royal Rangers, Sloup 2010, Jako za dnů Noeho

31.08.2010 17:00

 

Na letošní tábor jsme jeli s neskrývanou nechutí. Co to bude za tábor, když tam nebude voda??? Co má znamenat, hned první den výlet do Zoo??? A víte, kolik tam bude lidí??? 74… no to je prostě moc i na nás, vodáky, kteří jsme zažili už všelicos.

 Když jsme nasedli do aut a vyrazili na cestu do Zoo, ještě dlouho jsme se bavili o našich sebelepších zážitcích a psali si různé kroniky. No, popravdě Zoo byla poněkud nuda, to musíme přiznat, ale celkově to vynahradilo tábořiště. Velké prostorné s dvěmi hřišti. Jedno na ringo, druhé na fotbal. Když dorazily děcka z busu, začalo se vybalovat. Chtěli jsme se začít seznamovat, ale něco v dušičkách nám říkalo, že oni o to nestojí.

Postupně se ale všechno začalo vyvíjet k lepšímu. Byli jsme rozděleni do skupin: Politici, Vědce, Žurnalisté, Teologové, Policisté a FBI. V každém týmu byli skvělí lidé a my se navzájem poznávali. První týden uběhl velice rychle. Společné turnaje a hry nás utvrzovaly v tom, že spolu dohromady tvoříme skvělou partu. Nám, kteří jsme zvyklí, že na táboře nemáme moc volna přišly ty hodiny osobního volňásku velice nudné. Často jsme je zacpávali spánkem či opisováním zpěvníku a dopisováním Lodních deníků.

            Čas se krátil a my stále více navazovali nová přátelství. Zahráli jsme si turnaje ve fotbale (FC OVCE : FKA VOPka; FC KRÁVY : VOPačky) které jsme mimochodem oba prohráli. Také jsme naházeli polovinu tábora do bazénu, kde voda měka nějakých 13 stupňů Celsia. Bavili jsme se při dešti v teepeečku vtipy o Chucku Norisovi a blondýnkách a zpívali a chválili Pána při večerních táborácích.

Loučení bylo těžké a na několikrát. Odjeli jsme s pocitem že to dopadlo lépe než jsme čekali, a že přece jen tvoříme správnou partu která drží při sobě, i když jsme v cizím kolektivu. Naši vedoucí byli skvělí. Tvořili zázemí kde vládla naše morálka, protože Oldřichováci ji mají velmi slabou. Naši vedoucí byli prostě nejlepší.

            Těšíme se na další akce s těmito lidičkami a doufáme, že se nějaké vydaří.

                                  Za účastníky táboru……….        Pampisek