ODBORKOVÁ VÍKENDOVKA 18. - 20.10.2013

24.10.2013 20:20

V pátek v 16:00 jsme se sešli u klubovny. Všechny bágly a nepotřebné věci se naskládaly do Oddílového parníku, a dalších člunů. Proběhlo rozdělení do skupin a poté každá skupina odjela jiným autem. Skupiny byly vysazeny na 2 různých místech, Cíl byl ale stejný : Turistická ubytovna Kotvice. 
První dvě skupiny dorazily asi hodinu po výsadku, pro tu třetí se jelo... ale byli už na správné cestě. Ten večer proběhla večeře a první kurzy odborek. 
 

Sobota začala vesele Pampiným budíčkem a rozcvičkou. Po výtečné snídani, kterou připravily naše odborku kuchaře plnící kuchařky, jsme vyrazili ven. Zahráli jsme si pár her a ringo a šly se plnit odborky. Všem se hlavy vařily z toho množství učení, ale výsledek stál za to... splněná odborka ;) Oběd a šlo se ven. Nejprve procházka, ale už na ní začala velká Hronova hra. Podle azimutu se dostat k letišti a zjistit, jaká společnost vlastní letadlo jenž má odletět. Všichni došli správně, jen letadlo se neřídilo podle leteckého plánu a místo aby odletělo, tak přiletělo. Nicméně Smajlík opravdu přišel na společnost vlastnící letadlo a její družstvo dostalo nejvíce bodů. Když už jsme začínali mrznout na polích u letiště, Kapitán zavelel a šli jsme k řece Odře. Našli jsme jedno nádherné jezero poblíž toku Odry a tam jsme začali dělat svačinu (gulášovka z pytlíku). Kuchařky se vyznamenaly a za hodinu a půl byla svačina hotová. Během čekání jsme si zahráli hru od Árni, kdy jsme odpovídali na různé neřešitelné otázky :D. Bylo to moc fajn. Vraceli jsme se, když na nebi byla spousta červánků.
Večeře a další zkoušky odborek. Odbilo 21 hodin a začala Čochtanova noční hra. Na motivy Harryho Pottera, museli děti dovést svého Harryho na nástupiště 9a3/4. Tady čekal vlak v podobě dlouhé lanovky. Kdo sjel, měl hotovo, Nebylo to jen tak... chytali je ti zlí ;).

 

Nedělní den započala Árni budíčkem a rozcvičkou. Bohoslužbu odsloužil strejda Marek. Povídal nám o tíži hříchu a jak se jí zbavit. Poté jsme šli hrát velkou obchodní hru. Úkol: Levno koupit, draho prodat... :o). Končili jsme přesně v pravé poledne. Doma už nás čekal výtečný oběd, který nám uvařila teta Lena. Byl to pravý ruský bošč ;). 
Potom jsme uklidili, a udělali nástup, kde jsme zhodnotili úspěšnost v dělání odborek. Rozdaly se nášivky, které odborky představují a jeli jsme domů.

 

Bylo to fajn a ahoj příště ;o)