Výcvik Kadetů (Potlach Nepotlach)

09.09.2012 18:22

    O víkendu 7.-9.9. 2012 jsme se vydali vycvičit naše kadety, aby z nich byli skvělí vůdci družin. Vše začalo v pátek v 17:00 odjezdem z klubovny. Nejeli jsme snad ani 5 minut a už byla první zastávka. Kadeti dostali první velký úkol: Za půl hodiny vymyslet jídelníček a nakoupit potraviny pro 9 lidí na den a půl. Bez reptání přijali peníza a vydali se směr Interspar, kde potřebné potraviny nakonec nakoupili. Po půl hodině přišli s nákupem ve třech malých taškách (až si Admiralita říkala, že s takovým množstvím jídla asi umře hlady) a mohlo se jet. 
    Konečně Košařiska-Milíř. Na pakovišti nacházíme i Johnkiho a partu dětí Royalu z Havířova. Vítáme se, Kadeti nakládají věci na vozík a vyrážejí napřed do kopce. Docházíme je asi po kilometru a půl. Sedí na zemi a dopisují teorii na odborku Felčar II. stupně. Jdeme tedy společně dále. Stále dokopce a dokopce a  konečně jsme na Kyčeře. Večeře a kadety čeká další tvrdý úkol. Je už tma a oni musí do plavek a do ledového přírodního bazénku. V něm je už rozházeno 30 svítících náramků, ale pouze na jednom je vzkaz, který musejí najít. Kadeti tedy splní vše a už se potápějí pro náramky. Podělili jsme jimi děti, které měly opravdovou radost a celá Kyčera svítila náramky dodaleka. Naši Kadeti našli ONEN náramek a šli se usušit a přečíst si vzkaz, který zněl: "Najdětě muže, jménem STREJDA". Začali hledat. Ptali se všude a nakonec ho našli. Strejda jim předal další vzkaz, na kterém stálo: "Konec hry". Kadeti zajásali a šli si po svých. Večer se zpívalo a potom všichni usnuli ;) Kadeti na terase, Admiralita pod širákem. 

 

    Sobota začala pro kadety přípravou prvního jídla na odborku Kuchař II.stupně. Připravili ji skvěle a my se dosyta najedli vánočky s máslem. Komodoři potom odešli hledat listinu a kadeti opět v kuchyni vařili oběd.
    Odpoledne nás čekal kurz navigac. Kapitán nám dopodrobna vysvětlil pojmy jako "námořní míle, uzel, měření rychlosti metodou bočního logu". A při teorii se projeli na onom vozíku, který kadeti dotáhli nahoru.
    Na večeři nám kadeti připravili jablkové pyré zalité karamelem. Zapomněli totiž koupit jeden oběd a tak vařili z toho, co měli po ruce! Kloubouk dolů kadeti! Tím slpnili svou odborku Kuchaře II. stupně. Po této večeři jsme se šli projít a znova hledat listinu. Kolem deváté jsme si dali druhou večeři a to čočku. A potom jsme do noci zpívali, hráli a klábosili u ohně a nakonec šli spát. 

 

    Neděle... vstáváme a jdeme se s úsměvem proběhnout orosenou trávou, sejně jako v sobotu, a snídáme šikmou věž z chlebů s paštikou. Následuje bohoslužba Kapitánova a následně bohoslužba Kaplanova. Oboje krásné a poučné. Kadeti nakonec všichni úspěšně složili i zkoušku na Felčara II. stupně. Balíme, loučíme se a jdeme dolů. Než dojedeme domů, stavíme se na pizzu za peníze, které naši kadeti ušetřili. Potom už jen domů, domů....
    Za krásný víkend děkujeme Bohu, Johnkimu a všem lidem, kteří se tam byli a podíleli se na potlachu nepotlachu ;) 

Vaše Pampi :o)

Foto z výcviku zde: https://pampiani.rajce.idnes.cz/Vycvik_Kadetu_a_Potlach_Nepotlach_2012/    
                            https://picasaweb.google.com/112705308145191608889/PotlachNepotlach