Schůzka s Námořní Vlajkovou Abecedou ( a ringem :)

17.03.2011 19:12

 Že nevíte co je Námořní Vlajková Abeceda????  No to mi neříkejte! Pokud mi to ale přece jen říct chcete, řeknu vám, aby jste si zašli říct pro informace ke Kroicovi :) 
Jelikož náš Kapitán nás musel opustit a jodjet na důležitější setkání, převzal na tuhle schůzku hlavní velení Kroic.  Nejprve bylo slovo ( to i s Kapitánem :) leč potom odjel a nás zanechal samé samotinké na hřišti. Ovšem zkušení vodáci si poradí vždycky, a pod velením Kroice a Tety Petry jsme konečně po dlloooooohé zimě začali zkoušet ringo. No... popravdě řečeno to muselo vypadat hrůzně: Nerozbění lidé, neposlušné prsty které odmítaly ringokroužky pořádně chytnout :( no k vzteku.  Po ringu jsme si nastříhali zalaminované kartičky, které nám donesl Kroic. Seznámil nás s ními: Námořní Vlajková Abeceda..... není to jen tak jak se zdá :) každá vlajka vlastní svoje písmeno (A), jméno (Alpha) a význam ( Mám ve vodě potápěče.. )
No prostě k zbláznění :) když jsme si vlajky nastříhali a seředili pro větší předhled podle abecedy :) hráli jsme hru. Ve dvojicích jsme museli složit z vlajek vzkaz, který nám dal Kroic :)

Bylo to velmi zábavné a poučné i přes bláto od kterého jsme potom byli všichni umazaní...

Příklad námořní vlajky: 


 
Písmeno: C, Jméno: CHARLIE, význam: ANO

                                                                                                           S přáním krásného dne Pampeliška

P.S. Fotky naleznete ve fotogalerii úplně dole :)