MYVČOVA VÍKENDOVKA (VÝPRAVA NA KLONDAIK)

22.04.2013 10:46

Pátek: 

  17 hodin hodiny odbily a VOP se sešlo v klubovně. Myvča hned za čal první bojovkou!!! Museli jsme se nejdříve na cestu na Klondaik připravit! Na papíře děti měly seznam věcí, které potřebují a na kartičkách na druhé straně hřiště byly obrázky těchto věcí. Měly je najít a přilepit na onen již zmíněný papír. Cestu zpět ale strážili despeeráti, kteří je chytali a ulovené věci brali. Nakonec to ale zvládli a po dalších pokynech vyrazily na vlakové nádraží. Z vlakáče potom jejich cesta směřovala do Ostravice, kde každá skupina našla svůj dopis s dalšími pokyny. V dopise bylo zmíněno, kde mají najít zlato a souřadnice místa, kam mají dojít. Zadali souřadnice do GPS a vydali se na cestu. První skupině (Hartovcům) to trvalo dvě hodinky než došli, té druhé (Ampérovcům) potom 4 hodiny. nakonec ale všichni živí a zdraví a hlavně unavení došli do již vytopené chaty. Po nějakých pravidlech a ukázání záchodu, který byl dál od chaty než bychom si představovali, se šlo konečně spát ;)

 

Sobota:

  Ráno zlatokopecký budíčekprobral všechny spáče do jednoho. Rozcvička byla spojena se snídaní... Děti si vzaly tolik chleba kolik snědly a namazat si je musely jít ven, kde byly po okruhu asi půl km2 rozložené potraviny, které si na chleba můžou dát. Když měli zlatokopové namazáno, přišli si snídani sníst do chaty. Potom byla hyena a Weve odjížděla, protože jí bylo špatně (škoda.. :( )  Aby se zlatokopové najedli, museli si na jídlo vydělat. Za řezání dřeva, nošení nákladu, odhadování své rychlosti dostávali penízky, za které si mohli kupovat suroviny nebo je zvětšit či zmenšit v hazardu. Když bylo jídlo vykoupeno, začaloi zlatokopové vařit na ohni maso a zeleninu. Rýži jim uvařila RŮŽOVÁ KARKULKA v chatě :). Oběd byl vynikající. A jelikož Myvča nezná pojem Odpolední klid, tak byl odpolední ÚKLID :) Hartovci uklízeli v horním patře a Ampérovci v jídelně a na chodbách. Potom byla chvilka klidu a následovala další bojovka. Mimo jiné nás přijela navštívit teta Marki a Lukášek. Bojovka byla tentokrát už o zlato!! Týmy si měly označit Claimy a vysbírat co nejvíce zlata a donést do banky. Hra trvala asi půl hodiny a nakonec byla ještě jedna hra o vlajky!!! Potom Myvča musel odjet (škoda... :( ) a byla chvilka volna. Árni udělala večeři a všichni byli blahem bez sebe. Začali jsme zpívat a Kapitán připravil stezku odvahy o půlnoční svačinku! Potom už se šlo spát :)))

 

Neděle:

  Ráno měla budíček Pampi a rozcvičku taktéž. Snídaně, hyena a potom slovo Boží od Kapitána, který nám objasnil Boží Zánony. Potom jsme si zahráli parlament a šlo se balit. Krásně to vyšlo k obědu a po obědě se začaly vydávat peníze z banky. Každý si vydělal celkem dost VOPáků, ktré už brzy budou potřebovat. Pampi je potom odvedla na rozcestí a děti se vydaly na vlak. Admiralita uklidila chatu a potom jela zkonrtolovat, zda děti nasedly do vlaku a jela do FM. Všichni jsem zase potkali na vlakovém nádraží a tam už si nás rozebraly maminky a tatínkové :)))

Pa Příště

Fotky z akce: https://picasaweb.google.com/112705308145191608889/PlavacekNaKlondaikuNahledy?authuser=0&feat=directlink