Kapitánský kurz II a sjezd řeky Ostravice

07.04.2011 19:26

 Tak a byl tu zase víkend. A my jsme se sešli na dolní chalupě, abychom probrali další z tajupných záhad vod a lodí. V pátek večer jsme si vyslechli páně Kapitánův výklad o značení břehů a překážek, pak Pampeliščin kurz první pomoci ( kdy Bóža dělal dobrovolníka na ukázky :) a potom opět Kapitánovu přednášku, tentokrát o plachetnicích. Celou tuto výuku obohatilo koukání na obrázky s motivem lodi a názornou ukázkou , JAK TO VYPADÁ DOOPRAVDY. Kdybych tady chtěla vypsat všechno co jsem se dozvěděla, tak by vás to čtení moc nebavilo, tak mě omluvte a já to přeskočím ;).  Kapitán nás opustil ve chvíli, kdy už jsme měli hlavu nabitou vědomostmi a tak jsme si povídali a povídali až jsme z toho usnuli. 
    Ráno nás probudil Kapitán (poměrně slušným budíčkem :) ) a hned po vyskákání ze spacáků a převlečení z pyžama, jsme začali znovu drtit do hlavy vědomosti. Dobrali jsme plachetnice a šli jsme na skvělou snídani, kterou pro nás přichystala Teta Daniela ( tísíceré díky Teto!!)
 Jelikož nám počasí přálo, naskočili jsme po snídani do auta a vyjeli směr řeka Ostravice. Když jsme přijeli na místo, kde už bylo hafo vodáků, začalo hrozně pršet. Popravdě se nám zdálo, že v takovém počasí to nemá cenu, ale Kapitán se nenechal odradit a šel se mrknout, jak to vypadá na startu. Když se vrátil, Dky Bohu přestalo pršet. Po několika útrapách jsme přece jen dojeli na start a vzpoměli si, že jsme si nevzali pití :) . No... koupili jsme si Kofolu, ale řeknu vám, tak drahá... ale těch 50 ,- za to stálo...  :D  Dijeli jsme až k přehradě, kde jsme vynesli náš raftík a začali ho foukat. Taky jsme se převlékli... vydapali jsme opravdu báječně!!! viz fotogalerie :)   praví vodáci přece jezdí zásadně ve středověkých oblecích nebo v riflích:) sim vás.. jaký neopren???
No a tak jsme se vydali na dobrodružnou plavbu. Voda cákala a stříkala, a po chvíli byla i tam kdy být neměla ;). Hned při první malinkaté šlajsně jsme vylezli z lodi a šli se podívat na to, co nás čeká. Díky Bohu, protože nějaký kamarád vodák, najel do šlajsny bokem a bobek se převrátil a nemohl se dostat zpátky nad hladinu i s lodí... Kdyby nebylo našeho pohotového Kapitána, kdo ví, jak by to dopadlo. Hned běžel pro pomoc a jiný kamarád vodák, tomu prvnímu hodil záchranné lano. Akce jak dům, vám povím :) Plavíme se dál a dál, sjeli jsme mnoho dalších peřejí. Přenášeli jsme náš těžký raft přes jez a dokonce jsme se 2x málem cvakli ( tada upřesnění... málem někteří z nás vypadli z lodi :) )  A musím vám kecnouti jednu věc na Kapitána.... držte se, on pustil pádlo!!!  Teda, nemáme mu to za zlé, pač jsme ho chytili... ale na tomle jde vidět, že chyba se může stát i tomů nejlepšímu vodákovi (což náš Kapitán určitě je ;))   Jelo se ním skvěle, až nám bylo líto že musíme končit. Raft jsme vytáhli z vody va Frýdlanru nad Ostravicí. 
Proces převlékání atd. raději vynechám. Kapitán odjel nahoru pro auto a my svačili. A když přijel zpátky a přeparkoval autíčko až skoro u nás, začali jsme balit raft. Všechno jsme zbalili a bylo hotovo. naskočili jsme do auta... a hele... autíčko udělalo pár škytů a nenastartovalo. Nestartovalo ano za pár minut, ani s pomocí kabelů ani s pomocí kouzelného rozstřikovače. Hádejte kdo nás zachránil?? No samozřejmě George, náš věrný druhý parník :) 
Akce byla bombová a doufáme že si ji někd yzopaukejme ve větším počtu :)
Mějte se krásně a vodě zdar                                                                              Pampeliška :o)